GALLERY JOE   //   PHILADELPHIA, PA   //   2014
       
     
Gallery_view from corner zinc.jpg
       
     
GALLERY JOE2.jpg
       
     
2014_12_09 Neighborhood.jpg
       
     
GALLERY JOE4.jpg
       
     
GALLERY JOE3.jpg
       
     
Interior 2nd Floor.jpg
       
     
daylighting diagrams.jpg
       
     
View from American St zinc.jpg
       
     
GALLERY JOE.jpg
       
     
GALLERY JOE   //   PHILADELPHIA, PA   //   2014
       
     
GALLERY JOE // PHILADELPHIA, PA // 2014

A SPACE FOR ART AND LIVING

This art gallery plus residence for the gallery owners utilizes sectional changes and an open stairwell to filter natural light down through the top-level residence into the gallery on the ground floor. Flexible spaces on the middle level accommodate the owners’ personal collection, private viewings, and artists in residence, fluidly navigating between private and public functions. The project looks to mend the dramatic transition from industrial, commercial corridor to fine-grained residential neighborhood.

Gallery_view from corner zinc.jpg
       
     
GALLERY JOE2.jpg
       
     
2014_12_09 Neighborhood.jpg
       
     
GALLERY JOE4.jpg
       
     
GALLERY JOE3.jpg
       
     
Interior 2nd Floor.jpg
       
     
daylighting diagrams.jpg
       
     
View from American St zinc.jpg
       
     
GALLERY JOE.jpg