THE LIGHTING PRACTICE   //   PHILADELPHIA, PA   //   2016
       
     
TLP diagrams4.jpg
       
     
so2016033_06.jpg
       
     
TLP diagrams5.jpg
       
     
so2016033_01.jpg
       
     
TLP diagrams6.jpg
       
     
so2016033_02.jpg
       
     
so2016033_04.jpg
       
     
so2016033_07.jpg
       
     
so2016033_05.jpg
       
     
THE LIGHTING PRACTICE   //   PHILADELPHIA, PA   //   2016
       
     
THE LIGHTING PRACTICE // PHILADELPHIA, PA // 2016

SOCIAL WORK

This interior renovation for the offices of The Lighting Practice, a lighting design consultancy based in Center City, refreshed an underused entry and social area for a 6000 SF office. The design expanded the existing enclosed kitchen into an open gathering zone and workbar capable of housing the entire office for group meetings. Custom millwork, including a reception desk and faceted plywood-clad meeting pod, control circulation, and two closed meeting rooms, a private phone room, and a conference room allow for sound-controlled video calls with remote collaborators and clients. A consistent lighting detail with a linear base cove defines the edges of all casework, guiding visitors through the newly open social work environment.

TLP diagrams4.jpg
       
     
so2016033_06.jpg
       
     
TLP diagrams5.jpg
       
     
so2016033_01.jpg
       
     
TLP diagrams6.jpg
       
     
so2016033_02.jpg
       
     
so2016033_04.jpg
       
     
so2016033_07.jpg
       
     
so2016033_05.jpg